"Statul si comunitatile locale prefera sa isi bage banii in ridicarea de biserici, nu in construirea unor scoli sau spitale. Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an. Locurile din spitale au scazut cu aproape 4.000 pe an." (sursa: RomaniaLibera.ro)



Am gasit acest articol pe internet din intamplare si parca am inceput sa vad negru in fata ochilor. Cum pula mea e posibil ca in Romania sa existe 18300 de biserici si doar 425 de spitale si 4700 de scoli generale ?

Mor oamenii pentru ca nu au locuri in spitale, dar in fiecare satulet de 4 case exita 3 biserici ?Exista o groaza de copii care nu au unde invata sau merg kilometrii intregi pentru a invata, dar noi construim biserici.

Spitalele din tara noastra sunt insalubre sau nu sunt destul de dotate din punct de vedere tehnic (*majoritatea dintre ele*)  dar noi construim Catedrala Mantuirii Neamului, care va avea 1800 mp, o inaltime de 95 de metrii si o lungime de 87 de metri.Chiar avem nevoie de asa ceva?

                                                                             Cam asa va arata Catedrala Mantuirii Neamului

De ce nu se construieste un complex de invatamant in locul ei? Sau poate un spital?Am uitat sa mentionez ca acest cacat va ajunge la un cost total de aproximativ 400 de milioane de euro. Da, pentru asa ceva se vor plati 400 de MILIOANE de euro. 
                                                                                   Royal Derby Hospital


Acesta este un spital, din afara tarii desigur, care cu tot cu dotari si finisaje a ajuns la pretul de 250 de milioane de euro. Acest complex este mai mare decat spatiul care va fi ocupat de Catedrala Mantuirii Neamului. Cum cacat pot alti oameni sa construiasca ceva mai mare si mai necesar, cu mai putini bani?Aaaa da, am uitat ca la noi nimic nu se construieste fara ca cel putin jumatate din banii necesari constructiei sa fie de fapt bani care intra in buzunarele baietilor destepti, nu bani care chiar se folosesc pentru constructia propriuzisa.
Ma voi opri aici, nu vreau sa mi se sparga o vena de prin cap. 

Daca vreti sa mai comentez si alte rahaturi care se intampla la noi in tara, va rog sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti mai exact ce va deranjeaza la tara asta.
Va multumesc.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

back to top